Peters pakhuis

Waar je op moet letten bij het kiezen van een raamdorpel

Waar je op moet letten bij het kiezen van een raamdorpel

Geplaatst op

Waar moet ik op letten bij het kopen van raamdorpels? Waarschijnlijk denk je dit pas op het moment dat je raamdorpels of waterslagen aan vervanging toe zijn. Speciaal voor jou hebben we dit artikel gelezen, waardoor je in enkele minuten weet waar je precies op moet letten.

Wat zijn raamdorpels of waterslagen precies?

Raamdorpels zijn een belangrijk onderdeel van ieder huis. Het zorgt er namelijk voor dat er geen (regen)water of vuil via de gevel naar beneden loopt. Hier wordt voor gezorgd door de raamdorpels of waterslagen schuin aflopend te plaatsen, zodat het regenwater via de raamdorpels of waterslagen naar beneden druppelt en meteen op de grond belandt.

Welke raamdorpels?

Er zijn verschillende soorten raamdorpels verkrijgbaar. Kijk alleen al naar het materiaal: vaak heb je keuze uit beton, steen of kunststof. Vervolgens ook nog de kleuren: je kunt raamdorpels vinden in bijna alle kleuren. Zo is er voor ieder huis wel iets wat past. Het is daarom belangrijk om na te denken over welk materiaal goed bij je huis past en in welke kleur je de raamdorpels of waterslagen wilt. Vergeet bij het bepalen van het materiaal natuurlijk ook niet naar de prijs te kijken, want dat verschilt per materiaal.

Maatwerk

De meeste bedrijven die raamdorpels leveren (en indien gewenst plaatsen) bieden maatwerk: je kunt dan raamdorpels op maat laten maken. Elke woning is namelijk anders en heeft een andere afmeting. Ervaren raamdorpelverkopers kunnen de raamdorpels precies op maat voor je maken. Bekijk vooraf dus ook goed welke afmeting de raamdorpels of waterslagen moeten zijn. Vraag desnoods een expert om langs te komen om het te meten en meteen advies te geven.

Zelf plaatsen?

Het is goed mogelijk om raamdorpels zelf te plaatsen. Ben je niet zo handig? Laat het dan door een gespecialiseerd bedrijf doen, om extra kosten te voorkomen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden