Peters pakhuis

Waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf

Waar je op moet letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf

Geplaatst op

Verhuizen is een zeer ingrijpend proces, daarom is het belangrijk om de verhuizing goed te plannen. Een klein foutje kan al leiden tot een complete nachtmerrie, ga daarom precies te werk bij het zoeken van een goed en betrouwbaar verhuisbedrijf. Je wilt immers dat je kostbare meubels en spullen veilig en schadevrij vervoerd worden. In dit artikel geven we 4 veelgemaakte fouten aan die je niet moet doen als je op zoek bent naar een verhuisbedrijf.

Uitstellen tot de laatste minuut

Ten eerste is het nadelig dat je meer moet betalen als je het kiezen van een verhuisbedrijf uitstelt tot de laatste minuut. Voor een verhuizing op korte termijn of een spoedverhuizing betaal je doorgaans een flinke toeslag. Daarnaast beperkt het je keuze voor een verhuisbedrijf ook, omdat erkende verhuisbedrijven vaak al ruim van te voren zijn volgeboekt.

Het is dus raadzaam om zo vroeg mogelijk een keuze voor een verhuizer te maken en je verhuisdatum in te plannen.

Maar 1 offerte aanvragen

Vraag meerdere offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven om een indicatie te krijgen van een goede prijs voor een betrouwbare verhuizer. Vergelijk de prijzen en bekijk waarom het ene bedrijf goedkoop is en het andere duur. Wellicht onderscheidt de duurdere zich met een uitstekende dienstverlening. Lees reviews van anderen om dat te ontdekken.

Kijk naar andere signalen

Een lage prijs van een verhuisbedrijf is vaak te mooi om waar te zijn: een lage prijs betekent normaal ook een slechte service. Kijk daarnaast ook naar de website. Bestaat deze uit stockfoto’s, vage beschrijvingen, geen contactpagina en -informatie en slechte beoordelingen en reviews van anderen, dan is dat een indicatie voor een onbetrouwbaar verhuisbedrijf. Ga in zo’n geval op zoek naar een ander.

Informeer naar extra diensten en vraag om een definitieve offerte

Extra verhuisdiensten, zoals verhuisdozen, een inpakservice en opslagruimtes zijn doorgaans niet bij de kosten inbegrepen. Om onverwachte kosten te vermijden moet je jouw wensen vooraf bespreken en vragen om een definitieve offerte. Zo voorkom je dat je tegen extra kosten aanloopt van bijvoorbeeld extra diensten die op de eerste offerte ontbreken.

Benieuwd naar onze ervaring?

Wij hebben onze bedrijfsverhuizing onlangs laten regelen door verhuisbedrijf Verhuizen Doen We Samen. Zij hebben ons schadevrij en geheel naar wens naar Nijmegen verhuisd. Daarbij hebben ook gebruik gemaakt van hun opslagruimte. Deze wordt 24/7 beveiligd en al je spullen zijn er goed verzekerd opgeslagen. Met dit bedrijf verhuis je goedkoop naar Nijmegen, want ze focussen op verhuishulp in plaats van het verzorgen van complete verhuizingen. Handig als je met hulp van familie en vrienden verhuist!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden