Peters pakhuis

Waar moet je op letten bij het inrichten van een kinderkamer?

Waar moet je op letten bij het inrichten van een kinderkamer?

Geplaatst op

Een kinderkamer inrichten of renoveren is net even wat anders dan een normale kamer in je huis. Het is ook heel wat anders dan een babykamer. Bij een babykamer is het thema vaak nog alleen bepaald door de ouders die de kamer moeten inrichten, terwijl bij een kinderkamer het kind zelf vaak maar al te graag ideeën aandraagt. Dit is mede wat het inrichten van een dergelijke kamer zo leuk maakt! Voordat je zoiets aan gaat pakken is het goed om jezelf in te lezen over de mogelijkheden. In dit blog leer je een aantal tips voor het inrichten van een goede kinderkamer.

Het juiste behang is stap één

In een kinderkamer springt het behang vaak boven de rest uit. Geen standaard beige of wit, maar vrolijke kleuren en patronen. In sommige gevallen zie je zelfs hele indrukwekkende muurschilderingen. Bespreek dit met je kind en kom erachter wat hij of zij het liefst wil zien in de kamer. Uiteraard speelt het type woning een rol bij de (on)mogelijkheden. Zo kan het zijn dat je kind heel graag een blauwe muur met wolkjes wil hebben, maar dat je niet mag of kunt verven. Overweeg in dat geval behang, of stickers. De mogelijkheden zijn eindeloos, al vereist de ene optie wat meer creativiteit en handigheid dan de andere. Vergeet ook het plafond niet natuurlijk! Als het lastig is om het plafond te verven, overweeg dan een kamersteiger aan te schaffen of te huren. Hiermee maak je het jezelf een stuk makkelijker.

De vloer is minstens zo belangrijk

Een voer is net als in de andere kamers in huis meer dan alleen de ondergrond waar je meubels op zet. Als je kind allergieën heeft is het niet handig om tapijt neer te leggen. In dat geval kun je beter voor laminaat of rubber gaan. Naast het feit dat beide opties eenvoudig schoon te maken zijn, houden ze warmte goed vast. Daarnaast dempt een vloer van rubber het geluid. Dat is vaak ook wel zo prettig. Een houten vloer is ook een populaire optie, al is het wat aanweziger en vaak wat donkerder dan de andere opties. Tevens is het lastiger schoon te maken.

Koop de meubels in één keer

Het uitzoeken van meubilair is lastig en met kinderkamers is dit niet anders. Afhankelijk van de leeftijd zijn er bepaalde meubels nodig of juist niet. Als je kind al wat ouder is en bijvoorbeeld huiswerk moet maken heb je een kinderbureau en een bureaustoel nodig. In de ideale situatie koop je deze meubels tegelijk met het bed en de kledingkast. Op die manier kun je het totaalplaatje bekijken en zien of ze wel of niet bij elkaar passen. Doe je dat niet, dan beperk je jezelf in de mogelijke aanpassingen en heb je de kans dat het een allegaartje wordt, waarbij je nooit écht tevreden bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden