Peters pakhuis

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe aanhangwagen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe aanhangwagen?

Geplaatst op

Na een aantal keer een aanhangwagen van iemand geleend te hebben, besef je dat het misschien wel handig is om een eigen nieuwe aanhangwagen aan te schaffen. Een nieuwe aanhangwagen gaat immers langer mee dan een tweedehands aanhangwagen. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal op letten? Een nieuwe aanhangwagen kopen? Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten bij het kopen van een aanhangwagen, namelijk:

Voor welk type aanhangwagen ga je?

Er zijn verschillende typen aanhangers op de markt, namelijk:

  • Bakwagens
  • Plateauwagens
  • Kippers
  • Gesloten aanhangwagens
  • Autotransporters
  • Multitransporters

De drie meest verkochte aanhangwagens zijn plateauwagens, multitransporters en de gesloten aanhangers. Voor bouw en technische werkzaamheden wordt vaak gebruik gemaakt van de plateauwagens. Deze is ook vanaf de zijkant te beladen en heeft een vlakke laadvloer.

De multitransporter is eigenlijk een iets uitgebreidere versie van een plateauwagen. Zo heeft deze oprijplaten en bijvoorbeeld een lier.

Een gesloten aanhanger kan zoals de naam al doet vermoeden, afgesloten worden. De aanhanger heeft een vaste opbouw en is ook handig voor het opslaan van goederen.

Laadvermogen en afmeting

Bij het aanschaffen van een aanhanger is het belangrijk dat je rekening houdt met de maximaal geremde treklast van de auto of bus waar je de aanhanger achter wilt hangen. De maximale treklast van de auto kan je vinden op je kentekenbewijs. Welke afmeting je kiest hangt af van het materiaal dat je wilt vervoeren. Let hier ook op het maximaal laadvermogen.

Andere toebehoren

Er zijn heel veel toebehoren te vinden voor een aanhangwagen, zoals een voorrek, oprijplaat, lier, loofrek en een huif. Ook is het altijd handig om een reserveband mee te nemen, voor het geval dat.

Het inruilen van je oude aanhangwagen

Mocht je al een aanhangwagen hebben, dan is het mogelijk deze in te ruilen voor een nieuwe. Belangrijk is om na te gaan wat je bij welke garage voor je oude aanhangwagen kan krijgen. Daarna kan je de keuze maken om je oude aanhangwagen wel of niet in te ruilen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden