Peters pakhuis

Waarom moet ik mijn huistechniek laten checken?

Waarom moet ik mijn huistechniek laten checken?

Geplaatst op

Het is erg belangrijk dat jij je huis techniek laat controleren om de zoveel tijd. Meestal gaat het bij essentiële onderdelen om een jaarlijkse controle. Dat komt omdat er bij veel huistechniek een bepaald risico bestaat. Denk bijvoorbeeld aan het gasstel, de boiler, de CV-ketel. 

CV-ketel laten checken

Sommige mensen doen hun ketel check up in het midden van de winter. Als er iets mis gaat, zit je met een probleem. Beter is het om dit in het warme seizoen te laten doen. Sommigen hebben een jaarlijkse ketelcontrole. Het hangt af van de datum waarop de ketel geplaatst is en dat zou normaal gesproken bepalen wanneer de ketel wordt nagekeken. Sommigen laten de ketel om de 10 jaar of meer nakijken. Maar dit willen we je ten strengste afraden! Bij cv onderhoud alphen aan den rijn helpen ze je graag verder. 

Gasstel laten controleren

Veel mensen maken in Nederland nog gebruik van gas. Dat zal de komende decennia ook nog wel zo blijven. Natuurlijk zijn er wel plannen om van het gas af te gaan, maar experts zeggen dat dit in zo’n korte tijd (in 2030) niet kan. Het is altijd belangrijk om je gasstel te laten controleren. Alleen dan weet je dat je geen gevaar loopt. Na verloop van tijd kan de slang uitdrogen en schuren. Dan kan er gas ontsnappen. Dat brengt explosiegevaar met zich mee. 

Rookmelders

Een van de slimste dingen die je kunt doen is het installeren van rookmelders. Zo win je tijd als het een keer zou gebeuren dat er brand uitbreekt. Brand kan uitbreken door verschillende oorzaken. Dan ben je wel erg blij wanneer er melders hangen. Deze kun je het beste maar laten controleren. Een variatie op de rookmelder is de koolstofmonoxidemelder. Dat is erg belangrijk, je kunt deze hangen bij de cv-ketel. Men checkt wel of er een probleem is met dit ding nabij de ketel, het zekere voor het onzekere nemen is slim. Het is een reukloos gas waar je aan kunt sterven. Dus toch even investeren in deze melder. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden