Peters pakhuis

Waarom moet je zo snel mogelijk van kalkaanslag af?

Waarom moet je zo snel mogelijk van kalkaanslag af?

Geplaatst op

In vele Nederlandse huishoudens zien we een behoorlijk kalkaanslag op typisch plekken. Denk daarbij aan keukens, badkamers en onverwachte plekken waar het veel schade aan kan richten. We nemen in deze blog met je door wat je kunt doen om van deze gehekelde kalkaanslag af te komen, en zelfs een beetje snel! Lees snel verder in deze blog en informeer je zelf. Profiteer er vandaag nog van! 

Kalkaanslag sloopt je keukenapparatuur

Het gevaar van kalkaanslag wordt nogal eens overschat. We komen het op alle plekken tegen waar water door leidingen en apparaten loopt. Dat is een flink aantal potentiële doelwitten voor kalkaanslag, dat kunnen we je met zekerheid zeggen. Het nare van kalkaanslag is, dat het heel lang onopgemerkt blijft. Natuurlijk is dit laatste niet het geval wanneer het de douche- of keukenwand ontsiert, maar wel als we het hebben over de CV-installatie. In de CV-ketel en radiatoren gaat de kalkaanslag zitten waardoor je al snel te maken hebt met een slecht presterende verwarming. Dit kost veel energie. De ketel gaat ook veel sneller kapot op deze manier, en we weten allemaal dat een CV-ketel erg duur is. Voorkom dit! Je kunt dit doel gemakkelijk bereiken door een waterontharder aan de schaffen. 

Wat doet een waterontharder? 

Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk in het water opgelost blijft zitten. Dit betekent dat er zich geen kalkaanslag vormt op de hierboven genoemde plekken. Dit scheelt aanzienlijk in het energieverbruik en apparaten gaan langer mee. Zo bespaar je al snel honderden euro´s; simpelweg omdat je geen nieuwe keukenapparatuur hoeft te kopen. Meer weten over de werking van een waterontharder en over het eenvoudige gebruik ervan? Neem dan contact op met www.ikwilvanmijnkalkaf.nl. Zo weet je snel hoe het in elkaar zit. 

Wanneer je meer tijd hebt, lees dan nog meer blogs van ons. We houden je steeds op de hoogte over interessante onderwerpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden