Peters pakhuis

Wat is het verschil tussen vloercoating en een gietvloer?

Wat is het verschil tussen vloercoating en een gietvloer?

Geplaatst op

Vaak krijgen we de vraag wat het verschil tussen vloercoating en een gietvloer is. Daarom hebben we een blog geschreven die daar antwoord het geeft. Hoewel beide vloeren best op elkaar lijken, zijn er ook grote verschillen die je zeker moet weten voordat je overgaat tot het kopen ervan.

Het verschil

Het verschil tussen deze twee soorten vloeren is vrij eenvoudig uit te leggen. Een gietvloer is een dikke, complete vloer, terwijl vloercoating alleen de toplaag is die over een bestaande vloer wordt gelegd. Het voordeel van vloercoating is dus dat er minder van nodig is waardoor het sneller gelegd kan worden en het stukken goedkoper is dan een gietvloer. Maar, er moet dan wel al een goede ondervloer liggen. Bij een kalen vloer kan je dus beter voor een gietvloer gaan. Een gietvloer is ongeveer 3 tot 5 keer dikker dan een vloercoating. Coatings zijn vaak dunner dan 1mm, waardoor de structuur van de ondergrond nog goed te zien is.

De gelijkenissen tussen een gietvloer en vloercoating

Zowel een gietvloer als vloercoating is heel sterk en duurzaam. Daarnaast zijn de meesten het er wel over eens dat de vloeren er goed uitzien en comfortabel aanvoelen. Ook zijn ze heel onderhoudsvriendelijk: ze nemen geen vocht op en trekken geen stof aan, waardoor ze makkelijk schoon te houden zijn. Ook zijn ze naadloos, wat het schoonmaken nog makkelijker maakt.

Heb je dus een goede ondervloer, dan kan je beter voor vloercoating kiezen. Bij vloercoating kan je ook nog eens kiezen voor een transparante coating, wat een heel unieke sfeer creëert. Als je een 100% strakke en rechte vloer wilt, kies dan voor een gietvloer

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden