Peters pakhuis

Wat zijn de verschillen tussen parket en laminaat?

Wat zijn de verschillen tussen parket en laminaat?

Geplaatst op

Mensen verwarren laminaatvloeren en parketvloeren vaak met elkaar. De twee soorten vloeren zijn echter verschillend van elkaar, ondanks dat ze uiterlijke overeenkomsten hebben. In dit blog laten we je zien wat de verschillen zijn en wat hierbij de beste keuzes zijn.

Beide soorten zijn even makkelijk te onderhouden

Er is geen significant verschil tussen beide soorten vloeren op het gebied van onderhoud. Een parketvloer is namelijk net zo gemakkelijk te reinigen als een laminaatvloer. Beide vloeren moeten in principe binnen 2 tot 3 minuten weer droog zijn, omdat het anders teveel in het hout trekt, of door de spleten naar beneden glijdt. Dit wil je te allen tijde voorkomen.

Parketvloeren zijn van echt hout

Parketvloeren zijn van echt hout gemaakt, terwijl laminaat alleen een houtlook heeft. Echt hout heeft een wat warmere kleur en is bovendien vaak steviger dan laminaat. De solide houten vloeren geven je woning dan ook een ‘rijkere’ uitstraling.

Parketvloeren leven meer dan laminaatvloeren

Een laminaatvloer is niet van natuurlijk materiaal gemaakt en zal dus niet snel veranderen van uiterlijk. Maar laminaatvloeren zijn ook minder makkelijk te herstellen dan parketvloeren. Je kunt parketvloeren altijd laten schuren en opnieuw in de lak zetten, waardoor je krasjes heel mooi kunt wegwerken na verloop van tijd. Bovendien wordt parket door het levendige materiaal na verloop van tijd mooier.

Parketvloeren zijn op natuurlijke wijze gemaakt

Zoals eerder al aangegeven wordt parket gemaakt van echt hout, terwijl dit bij laminaat niet het geval is. Je moet je voorstellen dat een laminaatvloer is gemaakt van een toplaag met een fotoprint van hout. De binnenkant is zelf niet van hout maar gemaakt van melaminehars en vezelplaat materiaal wat is samengeperst. Het lijkt dan op hout, maar het is geen duurzaam geproduceerd, natuurlijk hout. Je hebt hierdoor kans dat diverse platen identiek zijn, iets wat bij echte houten vloeren niet voorkomt, doordat het leeft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden