Peters pakhuis

Wat zijn palissaden en waarvoor gebruik je het?

Wat zijn palissaden en waarvoor gebruik je het?

Geplaatst op

Palissaden zijn razend populair door hun mooie en sterke uitstraling en functionaliteit. Deze stijl van hekwerk biedt ook relatief weinig onderhoud door de gegalvaniseerde afwerking. Als je kiest voor een afwerking met poedercoating, dan kunnen de hekken in verschillende kleuren worden geleverd, passend bij de omgeving.

 

Wist je dat ze ook goede bescherming kunnen bieden tegen overtreders? Palissade wordt vaak gebruikt voor het beveiligen van eigendommen of land. Palissade hekwerk biedt een sterke visuele afschrikking voor mogelijke overtreders. De stevige constructie zorgt voor een sterke fysieke barrière die zelfs met kracht moeilijk te doorbreken is. Het ontbreken van voetsteunen en scherpe randen verhogen de afschrikkingsfactor, omdat ze moeilijk te beklimmen zijn.

 

Waarvoor gebruik je palissaden?

Palissaden zijn sterk, stevig en multifunctioneel. Je kunt ze gebruiken om tegels netjes bij elkaar te houden, om hoogteverschillen weg te werken, of om je tuin een unieke uitstraling te geven. Als je verhoogde bordessen afsluit met palissaden, blijven de tegels beter tegen elkaar aan liggen en heb je minder last van onkruid. Daarnaast blijft het zand tussen de palissaden beter liggen en wordt het minder snel weggespoeld door weersomstandigheden. Grote palissaden worden ook gebruikt om inbrekers af te schrikken en tegen te werken.

 

Palissaden voor veiligheid

Als je palissaden wilt gebruiken om overtreders tegen te gaan, kun je het beste de uitvoeringen kiezen die lastiger te beklimmen zijn. Ook zijn er verschillende palissaden met scherpe randen die afschrikken. Deze hekwerken zijn vaak toe te passen, bij onder andere:

 

  • Industrieterreinen
  • Scholen, hogescholen en universiteiten
  • Lokale overheden
  • Luchthavens (Omheiningen voor vliegvelden)
  • Olie- & gasinstallaties
  • Spoorweggrenzen
  • Commerciële gebouwen

 

Profiel opties

Er zijn twee verschillende profielen beschikbaar: D en W. Beide zorgen voor een aanzienlijke beveiliging. Het W-profiel is een effectief visueel afschrikmiddel met zijn scherpere randen, maar ook oncomfortabeler en moeilijker te schalen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden