Peters pakhuis

Welke waterontharder is het meest milieuvriendelijkst?

Welke waterontharder is het meest milieuvriendelijkst?

Geplaatst op

Er zijn een aantal waterontharders op de markt die ervoor zorgen dat kalk uit het water gehaald wordt, dus dat water onthard wordt – hard water is water waar veel kalk in zit- en op deze manier ervoor zorgen dat kalkaanslag zich niet vormt in apparaten en in leidingen binnen je woning. Kalkaanslag heeft een zeer negatief effect op de presentatie van apparaten, ze vreten daardoor meer energie, ze gaan eerder stuk en dat brengt allerlei milieuverontreinigende aspecten met zich mee. In deze blog willen we graag uitleggen wat de  meest milieuvriendelijke waterontharder is. Lees snel met ons verder.

De meest milieuvriendelijke waterontharder

Er zijn grofweg 2 waterontharders die vaak gebruikt worden: ionische waterontharders die met zout werken en waterontharders die met straling werken. We raden je aan om de eerste niet te gebruiken. Dit vanwege het feit dat ionische waterontharders werken met zout en uiteindelijk wordt het zoete water zout door de chloride die vanuit de waterontharders in het afvalwater terecht komt. Dit water komt uiteindelijk terecht in het grondwater en oppervlaktewater. Aangezien we afhankelijk zijn van zoet water voor onze drinkbehoefte is het niet wenselijk dat dit laatste gebeurd. De waterontharder die werkt met magnetische straling heeft deze negatieve effecten niet op het milieu, waardoor we deze aanraden. Deze laatste is dus de meest milieuvriendelijke waterontharder.

Voordelen waterontharding 

In je keuken en wasruimte staan apparaten die vele honderden euro’s kosten. Wanneer deze volkomen te zitten met kalkaanslag zullen ze minder goed gaan presenteren. Daarnaast gaan ze ook eerder stuk waardoor je ze moet vervangen. Dit willen we natuurlijk niet omdat we graag jaren willen profiteren van deze apparaten. Wist je dat apparaten die kalkaanslag in zijn hebben ook veel meer energie vreten? Dat is dus heel erg slecht nieuws voor je maandrekening voor de elektra. Een eenvoudige waterontharder met magnetische straling kan op de hoofdleiding aangesloten worden en zal door de straling het water bewerken zodat de kalkaanslag in het water opgelost blijft zitten. Het heftig dus niet aanleidingen en binnenin apparaten. Echt groot voordeel! De magnetische waterontharder is onderhoudsvrij en je hebt er geen omkijken meer nadat je hem geïnstalleerd hebt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden