Peters pakhuis

Worden retromeubels een nieuwe woontrend?

Worden retromeubels een nieuwe woontrend?

Geplaatst op

Veel retro meubels zijn erg populair. Het design en ontwerp uit de jaren zestig en zeventig worden door designers in een nieuwe jasje gestoken. Hierdoor krijgen de meubels een nieuwe look en laten ze zich ook inspireren voor een nieuwe woonstijl. De stijlen vintage en retro worden meestal door elkaar gehaald omdat de vintage stijl in jaren vijftig uitkwam kort voordat de retro-ontwerpen uitkwamen in de jaren zestig en zeventig. In deze blog lees je de meest voorkomende retro meubelen die in een nieuwe jasje zijn gestoken.

Houten kasten zijn al jaren een trend

Al een aantal jaren zijn de retro houten kastjes erg populair omdat ze bijna in elke interieur passen. De houten kasten worden vooral gecombineerd in industriële en moderne interieurs. De retro kasten staan vooral bekend om de vele laden en de verschillende vakken. De uitstraling is meestal van erg ruw hout en zachte kleuren. Hoe ruwer het hout, hoe mooier de kast. Niets is te gek voor een retro kast als jij verven leuk vindt en je je kast na een bepaalde tijd zat bent, kan je deze kasten ook simpel verven voor een nieuwe uitstraling.

Een AGA cooker heeft meer functionaliteiten dan je denkt

De AGA cooker is een fornuis zoals we die van vroeger kennen met een klassiek uiterlijk. Het AGA fornuis heeft meer eigenschappen en functionaliteiten dan een normaal fornuis. Het AGA fornuis werkt namelijk met isolatiedeksels en snelkookplaten.  Deze platen zijn dusdanig groot dat er 3 steelpannen van en gemiddeld formaat oppassen. Het grootste verschil met een normaal fornuis zijn de 4 ovens onder de AGA cooker. De braadoven, bakoven, sudderoven en warmhoud oven. Met deze ovens kan je verschillende maaltijden bereiden en warmhouden.

Barkrukken in een nieuwe stijl

De retro barkukken kunnen niet ontbreken in het lijstje met de meest voorkomende meubels die in een nieuw jasje zijn gestoken. Zoals we ze vroeger alleen maar kende uit Amerikaanse films zijn deze barkukken ook vaker te vinden in onze keukens. De barkrukken zijn meestal in verschillende kleuren te verkrijgen en zijn goed te combineren met industriële, moderne en klassieke interieurs.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden