Peters pakhuis

Verschillende soorten daken voor panden

Verschillende soorten daken voor panden

Geplaatst op

Elke constructie bestaat uit een fundament. Daarnaast heeft een fundament ook nog een aantal uren nodig en natuurlijk een dak. Er zijn verschillende soorten daken die doorgaans gebruikt worden bij het opzetten van een constructie. In deze blog willen we daar wat aandacht aan besteden. Zeker wanneer het gaat om de soort daken bij bijvoorbeeld een pakhuis of een magazijn of zoiets eenvoudigs als een woonhuis, is het belangrijk om stil te staan bij de effecten hiervan. 

Een plat dak

Een plat dak is iets wat je doorgaans vindt bij bungalows, watervilla’s, bedrijfspanden en ook magazijnen. Het voordeel van een plat dak is dat het redelijk eenvoudig is om hierop constructie aan te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een aantal zonnepanelen die ingezet kunnen worden voor het winnen van energie op een duurzame wijze. Ook binnen de mogelijkheid om, mocht dat gewenst zijn, een extra constructie bovenop de reeds bestaande woning of pand te plaatsen. Een mooi voorbeeld hiervan is de kleinere schuurtjes die je vaak vindt bovenop flats.

Een nadeel van een plat dak is echter dat dit voortdurend blootgesteld wordt aan zonlicht. Het gevolg hiervan is dat de ruimte eronder hierdoor sneller zal opwarmen. Dit is in de winter misschien prettig, maar kan in de zomer leiden tot onprettige temperaturen. 

Een rieten dak

Een rieten dak is over het algemeen het soort dak wat je eerder vindt in wat duurdere wijken van de duurdere woongemeente. Het geeft vaak een zekere luxueuze uitstraling en het heeft ook een van nature landelijke uitstraling die veel mensen graag willen. Een nadeel hiervan is dat het echt heel vaak veel onderhoud vergt en dat een eventuele beschadiging of verrotting erg hoog in de kosten kan lopen. 

Daken onderhouden

Veel soorten daken moeten dus regelmatig worden onderhouden. Dit is een tamelijk specialistisch werk wat niet iedereen zelf kan doen. Daarom adviseren wij om, mocht je onderhoud aan je dak nodig hebben, om contact op te nemen met de specialisten van ajdakwerken.nl

Gerelateerde berichten

Veel gestelde vragen over asbest

Er zijn veel vragen over asbest en hoe wat je hiermee moet doen. In deze blog geven we antwoord op veel gestelde vragen over asbest. Wat is asbest?...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden