Peters pakhuis

Helemaal zen: kies minimalistische architectuur

Helemaal zen: kies minimalistische architectuur

Geplaatst op

Een nieuwe woning kopen of laten bouwen is een belangrijke beslissing in je leven. Het staat garant voor een leuke en creatieve tijd. Zeker als je zelf het ontwerp van je woning kunt bepalen, is het een mooie kans om je creativiteit op de proef te stellen. Dan is het erg leuk om een aantal tips te krijgen die je verder helpen, want soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Wij raden je aan om te gaan voor minimalistische architectuur. Koop een huis in deze stijl of laat het bouwen. Makelaar Lelystad helpt je graag om je droomhuis aan te kopen.

Wat is minimalistische architectuur?

Het is een bouwstijl die zich in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld heeft. Je ziet in deze stijl zeer eenvoudige ontwerpen waarbij het er omdraait dat het ontwerp tot essentiële vormen wordt teruggebracht. Er gaat een bepaalde rust van uit, omdat de vormen zo eenvoudig te verwerken zijn door onze geest. Soms wordt het ook wel emotieloos genoemd, maar je zou het ook kalm kunnen noemen. Het idee van less is more komt naar voren: hoe minder er gedaan wordt in de architectuur, qua verfraaiing en vormgeving, hoe krachtiger de architectuur. We zien vaak geometrische vormen gebruikt worden binnen deze bouwstijl. Een minimalistische architectuur is natuurlijk al veel ouder, want we zien deze al bij de Egyptenaren in de gestalte van hun piramides.

Wat zijn de kenmerken van de minimalistische stijl?

Er zijn een aantal kenmerken verbonden aan de minimalistische bouwstijl:

  • Gladde muren
  • Onbewerkt materiaal (beton, hout, staal)
  • Grote ramen
  • Stalen trappen
  • Open interieur, weinig tussenwanden
  • Aandacht voor een natuurlijke lichtval in de woning, uitsnedes in muren en openingen in het dak waardoor het licht naar binnen kan stromen
  • Gietvloer
  • Een verbondenheid tussen binnen en buiten
  • De woning lijkt op te stijgen in zijn vorm, het gevoel van lichtheid wordt opgeroepen door de architectuur, vaak door gebruik te maken van pilaren van staal of beton.
  • Niet zelden is het huis behept met een patio (ommuurde tuin die het buitencentrum van de woning vormt)

Waarom kiezen voor minimalistische architectuur?

In onze hectische tijd van vliegen en haasten, is het belangrijk dat we een woning hebben waarin we helemaal tot rust kunnen komen. Door de essentiële vormen ervaren we de woning als kalm. Wanneer we deze vormgeving combineren met een open verbinding met de omgeving en een grote hoeveelheid natuurlijk daglicht, dan hebben we een woning waarin we ons weer kunnen opladen. Modern comfort is belangrijk, daarom zijn de kamers van het huis vaak voorzien van moderne apparatuur die het leven in de woning gemakkelijker maken: zoals slimme keukenapparatuur en bedieningspanelen om de rolluiken en verlichting in de woning te regelen. Kiezen voor moderne architectuur met een minimalistische vorm is kiezen voor een meer ontspannen leven.

Meer ontdekken?

Op onze site vind je tal van tips om wonen leuker en gemakkelijker te maken. Zo lees je over gave ideeën voor je badkamer. En kun je zien hoe gaaf retromeubels staan in je nieuwe woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden