Het goed inpakken van je pakket voor verzending is belangrijk. Niet alleen om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaald voor het verzenden van je pakket door het kiezen van het juiste verpakkingsmateriaal, maar ook zodat het te verzenden voorwerp heel blijft tijdens het verzendproces. Hieronder vind je tips voor het zo efficiënt mogelijk inpakken van je pakket. 

Gebruik de juiste doos

Gebruik de juiste doos voor het te verzenden voorwerp. Als de doos veel groter is dan je nodig hebt betaal je waarschijnlijk veel meer dan nodig. Als het voorwerp door de brievenbus past, is het slim om het voorwerp als brievenbuspakket te versturen, deze verzendoptie is een stuk goedkoper dan het voorwerp aan te bieden als een ‘normaal’ pakket. Ook is het handig voor de ontvanger, voor een brievenbuspakket hoeft de ontvanger namelijk niet thuis te zijn , omdat het pakket dan wel door de brievenbus past. Bij het aannemen van een pakket met een groter formaat moet er altijd iemand thuis zijn.  

Gebruik niet onnodig veel verpakkingsmateriaal

Het is van belang om het voorwerp dat je wilt versturen goed in te pakken. Hiervoor gebruik je niet alleen een doos, maar bijvoorbeeld ook bubbeltjesplastic. Let er wel op dat hoe meer en groter verpakkingsmateriaal je gebruikt, hoe groter en zwaarder je pakket wordt en je hier dus ook meer voor betaald. Een laagje bubbeltjesplastic is prima, overdrijf niet. 

Maak je pakket kleiner

Zoals je eerder kon lezen, bespaart het gebruik van een kleinere doos geld. Maar denk niet alleen na over het gebruik van zo een klein mogelijke doos, kijk ook of je de inhoud kan ‘verkleinen’ door het pakket zo efficiënt mogelijk in te delen of te organiseren. Een t-shirt kun je in plaats van dat je deze in een doosje doet, opvouwen en in een gewatteerde envelop leggen. Zo kan je je pakje verzenden.