Peters pakhuis

Hoe richt je een sfeervol, relaxinterieur in?

Hoe richt je een sfeervol, relaxinterieur in?

Geplaatst op

Er zijn een aantal beproefde trucs om een interieur een relaxte uitstraling te geven. Vooral in de jaren zestig en zeventig is deze stijl ontstaan. In die culturele beweging speelden ronde en zachte vormen een grote rol. Je kunt dit zien in de muziek, de grafische producten die er in die tijd gemaakt zijn, maar dus ook in de interieurs. Een tijd waarin een relaxtheid ontstond die we eigenlijk in onze hectische tijd terug zouden moeten brengen. In de blog gaan we je een aantal tips geven waarmee je een relaxt interieur kunt inrichten met veel sfeer. Kijk snel met ons mee.

Lavalamp

Als er iets relaxt is uit de jaren zestig en zeventig dan zijn het wel de lavalampen. Deze is superdecoratief en een echte sfeerlamp. Deze is uitgevonden in de jaren zestig, maar had zijn top een decennium later. Hoe werkt zo’n lamp eigenlijk? Wanneer de lamp koud is, zit er een klomp was in. Deze is gestold. In de lamp zit een bepaalde waterige oplossing. De lamp wordt aangezet, deze zit onder de fles en verwarmt het water. Na een bepaalde tijd smelt de was. Deze is vettig en dus zwaarder dan water. Er komen dan bellen van olie die omhoog gaan, maar ze gaan ook weer naar beneden. Beneden in de fles zit ook nog olie. Daar versmelten de bellen dan weer mee. Dit zorgt voor een bijzonder ontspannend effect dat erg visueel is. Zoals het kijken in een haardvuur ook ontspannend kan zijn. Tegenwoordig gebruiken makers van de lavalamp ook vaak paraffine.

Andere sfeervolle elementen

Natuurlijk heb je met een lavalamp niet direct een relaxt interieur, er zijn nog een aantal andere zaken die heel mooi zijn in een interieur:

  • Een zitkuil, met een bank waarin je samen kunt zitten
  • Mooie gordijnen die al dan niet licht doorlatend zijn
  • Meubels met dikke kussens die heerlijk zitten

Het lichtplan

Wanneer je een mooi lichtplan ontwerpt is het eenvoudig om de verschillende sfeervolle objecten in je woning, zoals kunst, design en memorabilia (verzameld op je vakantiereizen), goed uit te lichten. Laat designer er eens naar kijken, dan weet je zeker dat je een uniek interieur hebt waarmee je echt een sfeervol relaxinterieur kunt inrichten.

Meer ontdekken?

Op onze site vertellen we je meer over de gevaarlijke plekken in huis en geven we je tips om meer uit je kelder te halen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden