Peters pakhuis

Tips voor een veilige verzending van je goederen

Tips voor een veilige verzending van je goederen

Geplaatst op

Tips voor een veilige verzending van je goederen

Of het nu gaat om het verplaatsen van de inhoud van je huis of het versturen van een geschenk, de belangrijkste stappen voor het correct verpakken van een doos zijn dezelfde. Het doel is om te beschermen wat er in de doos zit en het te helpen zijn bestemming te bereiken. Als je je elke keer dat je een pakket verzendt zorgen maakt over de staat waarin het zich bij aflevering bevindt, is het misschien tijd om te leren hoe je een doos op een veilige manier kunt inpakken. We hebben een aantal tips om je te helpen met vertrouwen in te pakken en onnodige ongelukken te voorkomen.

Kies de juiste materialen

Nieuwe of licht gebruikte dozen: versleten dozen kunnen onder veel gewicht kapot gaan. Drankendozen worden meestal maar één keer gebruikt en zijn gebouwd om glazen flessen te ondersteunen.

Speciaal ontworpen containers: gebruik voor breekbare voorwerpen zoals schalen een vaatwas doos. Deze stevige kartonnen dozen worden geleverd met verdelers en dikke beschermende zijkanten. Het is zeker de extra kosten waard.

Verpakkingstape: gebruik geen maskeertape of plakband. Gebruik een twee-inch-brede verscheidenheid van verpakkingstape. Versterk de onderkant van de doos en eventuele naden.

Papier en bubbeltjesfolie: deze materialen voorkomen dat je spullen verschuiven of breken. Krantenpapier is een optie, maar het stijvere witte pakpapier wordt minder snel plat.

Gebruik het juiste formaat doosje

Begin onderaan: kies een doos die groter is dan het item dat je verzendt. Plaats een dikke laag verkreukeld papier of bubbeltjesfolie op de bodem van de doos. Pak de zwaarste items eerst in, gevolgd door de lichtste bovenaan.

Pak het strak in: voeg randpapier in de ruimte er omheen. Voeg voor het sluiten een laagje vulling toe aan de bovenkant.

Gewicht is belangrijk: een volle doos mag niet meer dan 13 kilo zijn. Vul de doos met je spullen en verpakkingsmateriaal. Vermijd onderverpakking van een container omdat deze kan instorten. Een oververpakking kan openbarsten.

Dichting en etiket: plak het deksel goed vast. Voor pakketten, plaats een verzendetiket op de boven-, zij- en onderkant. Vermeld voor verhuisdozen zowel de bestemming als de inhoud op alle etiketten.

Organiseer je verpakking

Meng geen kamers: vul bij verhuizing de dozen in elke kamer van je huis. Verpak geen dozen met items uit meerdere gebieden. Etiketten kunnen de verhuizers helpen om te weten waar elke container naartoe gaat.

Slim verzenden: om een breekbaar voorwerp te verzenden, gebruik handdoeken, kussens of zelfs kleding als verpakkingsmateriaal. Niet alle cadeaus moeten in een cadeauverpakking zitten!

Gerelateerde berichten

Duurzame klapkratten voor milieuvriendelijke logistiek

In de voedingsindustrie is het steeds belangrijker om duurzaam aan het werk te gaan. Je ziet de druk vanuit de overheid de overheid op de boeren,...

Lees meer

De nieuwste trends bij beursstands

Ook op een beurs zijn er continu nieuwe trends waar te nemen. Ontwerpers van stands maken gebruik van nieuwe technologische mogelijkheden en hypes...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden